Metalstud wanden

Een metalstud wand is een systeem binnenwand, dat bestaat uit stalen profielen in C- of U-vorm, isolatiemateriaal en gipsplaten. Met metalstud kun je veel situaties een oplossing bieden zoals: koven, schotten, nissen en (gebogen) tussenwanden.

De wanden zijn opgebouwd uit metalstud staanders (C-profielen) en liggers (U-profielen). Als het frame van metallstud is gemaakt kunnen hierna de gipsplaten bevestigd aan de staande en liggende profielen. We zullen het project behang klaar opleveren.

Uiteraard kan er rekening gehouden worden met speciale behoeften, zoals: brandwerend en geluiddempend. Dit wordt standaard bereikt door het inbrengen van het isolatiemateriaal: mineraal wol. Zijn er hogere eisen, dan wordt vaak steenwol toegepast. Tevens kan dubbele beplating een oplossing bieden voor een hogere brandwerende of geluiddempende waarde.

De wanden glad gefilmd ( dunne stuclaag) en daarna gesausd worden met latex, of worden voorzien van sierpleister.

Gipsblokken wanden

Deze wanden worden gebruikt wanneer er geen bijzondere of zware eisen aan de te plaatsen scheidingswand worden gesteld. De blokken zijn verkrijgbaar in een dikte van 70 mm en 100 mm. De brandwerendheid voor deze blokken is 180 minuten. De geluidsisolatie (Rw) bedraagt voor het 70 mm blok 34 dB. de toepassing en afwerking kan behangklaar, en gesaust worden met latex. Afwerken met korrel/sierpleister zorgt voor een extra harde toplaag en ook in kleur te verkrijgen.