Blokhut of tuinhuis montage

Heeft u een blokhut, tuinhuisje, of overkapping aangeschaft en wilt u deze op de juiste manier in uw tuin plaatsen? Door middel van de volgende stappen kunt zelf monteren en plaatsen. Welke stappen dit zijn en wat u nodig heeft voor een snelle, gemakkelijke en goede montage leest u namelijk in dit artikel. Bij elke blokhut zit een bouwtekening, hoewel enig technisch inzicht wel een pré is.

Samengevat: Het plaatsen vereist handigheid en u moet een goede klusser zijn en de juiste gereedschappen zijn absolute nodig. Anderzijds is het plaatsen leerzaam en leuk.

Blokhut tuinhuis montage door Elke klus

 

Desondanks geen tijd voor de montage van uw tuinhuisje of blokhutje, of u bent niet handig genoeg? De montage uit handen geven is namelijk ook een optie. Wat u dan kunt doen leest u onderaan dit artikel.

Laat uw Blokhut of Tuinhuis plaatsen door ElkeKlus.nl benader ons NU direct

De basis stappen voordat u de blokhut of tuinhuis plaatst.

Om een blokhut op de juiste manier te monteren, volgt u zoals gezegd de volgende stappen

Stap 1: Zorg er altijd voor dat de fundering en de ondergrond van de blokhut waterpas is.

Stap 2:  Belangrijk is dat alle onderdelen uit worden gelegd. Door alles te sorteren, bespaart u uzelf een boel loopwerk tijdens de blokhut montage.

Stap 3: Let goed op dat de wandplanken van de blokhut of het tuinhuisje goed op elkaar aansluiten. Om de planken goed op elkaar te slaan, gebruikt u een rubberen hamer of een houten klosje. Controleer tussendoor altijd of de constructie nog haaks is.

Stap 4: Na het plaatsen van vijf planken, kunt u de deur met het kozijn in de deuropening laten zakken. Bij de ramen van de blokhut doet u dit bij tien of elf planken. Heeft u tot aan raamhoogte gestapeld, dan plaatst u nog drie of vier planken naast het raam en laat u vervolgens pas het raam in de opening zakken.

Stap 5: Heeft u de juiste hoogte bereikt bij alle wanden, dan plaatst u de nokstukken van de blokhut op de voor- en achterwand. Nu kunt u de dakbalken eenvoudig op de juiste plaats leggen.

Dakwerk

Stap 6: Timmer het dak af met dakplanken, mes en groef. Spijker aan de voorkant, de achterkant en in het midden een plank voorlopig vast, zodat de constructie stevig blijft staan tijdens het timmeren. Op deze manier kunt u namelijk de planken volledig recht spijkeren, zodat de blokhut er netjes uit ziet. Houd zodoende altijd twee millimeter tussen twee planken in, zodat het hout nog uit kan zetten.

Stap 7: De laatste planken die u op het dak plaatst, moet u op maat zagen. Heeft u alle planken gelegd, dan kunt u het dak afwerken met daklijsten en boeidelen. Op het puntje van het dak timmert u een zogeheten afwerkblokje of wybertje en u bent klaar met de basis opstelling van de blokhut.

Stap 8: Gebruik schroeven om de kozijnen vast te maken en bevestig de glaslatjes eerst aan het kozijn voor u de roeden gaat bevestigen. Heeft u de roeden bevestigd en de hut helemaal afgewerkt, dan bent u helemaal klaar met de montage tuinhuis je.

Welke gereedschappen voor de montage van uw blokhut?

Voor u gaat beginnen met het plaatsen van de blokhut, is er nog een reden dat u zich goed voorbereidt op de klus. De de juiste gereedschappen voor de klus zijn essentieel.

De gereedschappen die u nodig heeft voor de montage van uw blokhut, zijn samengevat de volgende:
– Een handzaag
– Meetlint
– Een stanleymes
– Een boor

– Grond laser
– Schaaf
– Asfaltnagel tacker / Rolnagel tacker

– Een rubberen hamer
– Een tang
– Een schroevendraaier
– Een cirkelzaag
– Een accuboormachine
– Een waterpas

Ziet u het desondanks niet zitten?  bel ons en maak een afspraak om uw blokhut of tuinhuis vakkundig te monteren!

Contact ons NU en wij plaatsen uw Blokhut of tuinhuis graag!