ERVAAR BUITEN LUXE

Als tuinliefhebber wil je het liefst zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Soms kun je hierbij wat extra beschutting gebruiken. De CarpGarant overkappingen zorgen dat je droog en uit de wind van je tuin kunt genieten. Zo wordt de tuin een verlengstuk van je woning.

De overkappingen worden als bouwpakket geleverd. En wij monteren deze vakkundig bij u thuis.

Het type op de afbeelding hierboven is het klassieke model met boeidelen en schoren.

Het type hierboven is de moderne variant en op de foto voorzien van wanden.

Zoals u ziet diverse mogelijkheden om samen te stellen met of zonder wanden.

VEELGESTELDE VRAGEN

Er komt hars uit het hout. Is dat normaal?

Hout is een prachtig natuurproduct met specifieke eigenschappen. Naaldhout kan hars bevatten. Dit is normaal. Eventuele harssporen kun je wegschrapen of met terpetine verwijderen.

De planken vertonen scheuren. Is dat normaal?

Hout is een natuurproduct dat onder invloed van het weer kan krimpen en uitzetten. Hierdoor kunnen scheurtjes ontstaan. Deze scheurtjes zijn niet te voorkomen, maar ze hebben geen effect op de kwaliteit van het hout.

Hoe moet ik geïmpregneerd hout onderhouden?

Het is niet nodig om verduurzaamd (geïmpregneerd) hout later nog te behandelen. Verduurzaamd hout is onderhoudsvrij. Na verloop van tijd zal de kleur van het hout veranderen onder de invloed van zonlicht en vuil. Op vochtige plaatsen kan een groene algenaanslag ontstaan. Je kunt verduurzaamd hout behandelen met Osmo buitenbeits om dit een kleur te geven.

Waarom is er kleurverschil zichtbaar op het hout?

Bij het verduurzamen (impregneren) worden diverse kleurpigmenten in het hout ingebracht. Deze pigmenten komen op bepaalde plaatsen in het hout naar boven en zullen onder invloed van zonlicht langzaam weer verdwijnen.

Hoe kan ik hardhout ontgrijzen?

Hardhout kan vergrijzen. Dit is tegen te gaan door het hout te behandelen met Osmo olie. Als het hardhout al vergrijsd is dan kun je het ontgrijzen met Osmo ontgrijzer. Je krijgt dan weer de natuurlijke kleur terug. Het is daarna wel raadzaam om het hout ook te behandelen met olie. Het beste is om eerst op een klein stukje te proberen of de ontgrijzer het gewenste resultaat geeft.

Hoe geef ik mijn houtwerk een kleur?

Om het houtwerk in jouw tuin meer kleur te geven kun je dit behandelen met Osmo buitenbeits.